Diş İmplantı Uygulamaları

image

image

Diş İmplantı

Uygulamaları

Eksik dişlerin yerine kullanılan, çene kemiğine yerleştirilen titanyumdan yapılmıştır ve vida şeklindedir.

İmplantlar yapay kök görevi görmektedirler. İmplantlar titanyumdan yapılmış olması nedeniyle çene kemiği ile yüksek doku uyumu sağlamaktadır. Tek diş eksikliğinden, hiç dişi olmayan hastalara kadar yaygın olarak kullanılmaktadır. İmplantların üzerine yerleştirilen protetik restorasyonlar (kron, köprü, hareketli protez) ile eksik dişler tamamlanarak hastaya estetik ve fonksiyonu yeniden kazandırmaktadır.

Büyüme gelişimini tamamlamış ve genel sağlık durumu uygun hastalara yapılmaktadır. Genel olarak 17-18 yaşında implant tedavisine başlanabilmektedir. Genel sağlık durumu iyi olan, ağız bakımına dikkat eden hastalarda implant başarısı oldukça yüksektir.

İmplant tedavinin en büyük avantajlarından birisi komşu dişlere hiç müdahale etmeden sadece eksik olan diş bölgesine yerleştirilmektedir. Sabit protez yapılabilmesi için yeterli dişi olmayan ve hareketli protez kullanmak istemeyen hastalara sabit protez yapılmasını sağlamaktadır.  Hareketli protez hastalarında tutuculuğu arttırmak amacıyla da implantlardan faydalanılmaktadır.

Klinik ve radyografik muayene ile hastanın genel sağlık durumu, diş ve çevre dokuların durumu ve çene kemiklerinin implant için uygunluğu değerlendirilir. Uygun olması durumunda lokal anestezi altında implantlar kemik içerisine yerleştirilir. Kemik miktarının yetersiz olması durumunda kemik grefti, sinüs kaldırma işlemleri gibi ek cerrahi müdahalelerle kemik miktarı arttırılabilmektedir.

Soru sor
Soru sor
Merhaba ;
Size nasıl yardımcı olabilriz?